,,MARIO O MINUNE DE COPIL VREA SA VORBEASCA, SA FIE INDEPENDENT ”

VOI CRESTE MARE…VREAU SA VORBESC

In fiecare dimineață mă trezesc zâmbind, dar vreau sa îmi pot exprima gândurile. Ajutați-mă sa pot vorbi.

Buna, va spun povestea mea cu ajutorul lui mami și tati,
Numele meu este Mario-Alexandru, am 6 ani și sunt o fire vesela, ma trezesc mereu zâmbind, dar imi doresc sa îmi exprim gândurile ca ceilalti copii și pentru asta am nevoie de ajutorul tuturor. M-am născut la data de 08.05.2013 la ora 22:35.
Chiar dacă m-am nascut la 38 de săptămâni în urma unei operații de cezariana, am fost ținut la oxigen 3 zile în urma unei traume fetale.
Aceasta trauma fetala si-a lăsat urme în dezvoltarea mea, în urma căreia am suferit doua interventii chirurgicale;una la varsta de 1 luna,operatia de hernie inghinala; iar cea dea doua la varsta de 2 ani si 7 luni ,operatia de strabism divergent.
De-a lungul timpului parintii mei mi-au facut toate analizele recomandate de medici ;m-au dus la logopezi si neurologi care le spuneau ca sunt prea mic;si ca baietii in general vorbesc mai tarziu…
In anul 2015 in urma unui consult la „Centrul Gorgos” la dna Dr Mihai am fost diagnosticat cu“intarziere globala de dezvoltare”. Greul urma sa vina la vârsta de 5 ani,dupa ce parintii mi-au facut un RMN cerebral ;iar interpretarea medicului a fost de afectarea partii stangi a creierului ;mai exact a centrilor vorbirii .
In prezent fac logopedie și kinetoterapie foarte intens ,fac progrese, dar acestea sunt lente.
In urma unei discutii cu Dl Ensar Duman si analizandu-mi dosarul,dansul a trimis cazul meu unui medic din Turcia ;si astfel am fost acceptat si propus pentru transplantul de celule stem,dandu-mi o sansa ,aceea de a vorbi si de a fii un copil ca ceilalti.
Deoarece o sedinta de transplant costa 10000 de euro,iar eu am de facut minim sase,parintii mei nu isi pot permite aceste costuri. Aceste sedinte trebuiesc facute la interval de 10 -15 zile distanta una fata de cealalta;iar in pauza dintre ele , trebuie sa fac zi de zi fizioterapie.
Impreuna putem sa-l ajutam pe Mario de a ajunge in Turcia sa faca transplantul si mai ales sa vorbească sa își exprime gândurile ca orice copil normal.
Impreuna putem sa il ajutam pe Mario-Alexandru sa mearga la scoala si sa fie un copil normal.

Suma necesara este de 80.000 Euro

Donațiile pentru acest caz se realizează în contul:
Asociația Ensar Duman
RO37BACX 0000001712976001 – RON
RO10BACX 0000001712976002 – EUR
RO80BACX 0000001712976003 – USD

cu mențiunea, Donație pentru Mario.

Vă mulțumim!